Velkommen på Centrets nye hjemmeside

Siden åbner med et brag af et arrangement: KULTURNAT 2012 - Kig med bag kulisserne når vi skaber Nattens effekter til "Kineserier, kunst og kultur". Hvorfor er det så lige Kina og Orienten, som vi sætter fokus på i årets kulturnat? I dag tager handelsdelegationer og ministre afsted til Kina for at åbne
Nummer
58

Velkommen på Centrets nye hjemmeside

Siden åbner med et brag af et arrangement: KULTURNAT 2012 – Kig med bag kulisserne når vi skaber Nattens effekter til “Kineserier, kunst og kultur”.

Hvorfor er det så lige Kina og Orienten, som vi sætter fokus på i årets kulturnat? I dag tager handelsdelegationer og ministre afsted til Kina for at åbne nye markeder for dansk erhvervsliv under mantra’erne “Væksten ligger i Kina” og “Kineserne kan købe det hele!”. Drømmen om at skabe rigdom, nye markeder, fremgang og lykke fra kontakten til Østen er ikke noget nyt! På Assistens Kirkegård ligger en lang række personer begravet, der havde de samme drømme om rigdom og nye muligheder. En af dem er Johan Leonhard Fix (1735-1807), der er begravet i en gravkrybt med et stort, pyramideformet gravmæle ovenover. På Kulturnatten får han besøg af ingen ringere end “trickster-figuren” Abekongen! Fix skabte sin formue på handel med opium og klædevarer.

Indendørs i Kapellet opfører vi uddrag af syngespillet “Chinafarerne” af Claus Schall og Vincenzo Galeotti, der begge er begravet på kirkegården. En fortælling om nogle hjemvendte handelsfolk der driver gæk med deres udkårne. Ude på kirkegården får døde så vel som levende besøg af: En syngende “Kinamand”, “Fersken-jomfruer” på stylter, to levende, mekaniske dukker og en operasanger der synger kinesisk! H.C. Andersen vandrer rundt med “Nattergalen” på vej til sin forlægger C.A. Reitzel og på Kapelpladsen optræder gadedigteren i skikkelse af en “Mandarin”.

En “Vinkekat” i overstørrelse tager imod foran døren til Kapellet. Selve symbolet på lykke og velstand!

Kom og oplev Kulturnatten på ASSISTENS – en kirkegård fyldt med sanseindtryk af Lyd, Lys og Duft i Natten.