Undervisningstilbud

 

UNGDOMSUDDANNELSER OG GRUNDSKOLEN

Kulturcentrets undervisningsforløb og omvisninger varer ca. 1 ½ time. Et forløb koster i 2018: 650 kr. Centrets omvisere vinkler gerne omvisningerne specielt til jeres undervisningsforløb eller går forbi hos nogle af dine specielle ønsker …

DEN FORTÆLLENDE HAVE.

En kirkegård er en have med de døde, men anlagt for de levende. Fortællinger om nogle af de kendte og ukendte begravede, deres samtid, liv og gravsteder. Den generelle indføring i Assistens Kirkegård og dens mange facetter i fortid, nutid og fremtid. Vi besøger bla. H.C. Andersen, Giertrud Birgitte Bodenhoff – der blev begravet levende – Søren Kierkegaard, Dan Turèll, Natasja Saad m.fl..

TEGN, SYMBOLER OG INSKRIPTIONER.

Fra Guldalderens til nutidens symboler. Med afsæt i monumenternes tegn, symboler og inskriptioner fortælles kulturhistorie.

 

HVAD SKER DER NÅR VI DØR?

Med afsæt i kirkegården  får eleverne mulighed for at sætte ord på deres tanker om døden. Her stifter eleverne bekendtskab med symboler og gravformer fra antikken til nutiden.

 

H.C. ANDERSEN OG HANS SAMTIDIGE.

Søren Kierkegaard, Peter Faber, Andersens illustrator Vilhelm Pedersen, H.C. Ørsted. Frederik Kuhlau, Madame Schall, Signe Læssøe og den seks år ældre halvsøster, Karen Marie Rosenvinge som Andersen, de få gange han nævner hende i sine optegnelser, benævner „Mors Datter“ m.fl.

 

MED SØREN PÅ ASSISTENS KIRKEGÅRD.

Søren Aabye Kierkegaard ligger begravet i et familiegravsted på Assistens Kirkegård. Vi besøger dét og mange flere gravsteder, og hører om personer der var en del af Kierkegaards univers, om guldalderen, filosofi, bysladder og Danmarks store nedtur.

DIGTERRUTEN.

Fortællinger om forfattere og digtere, som ligger begravet på Assistens Kirkegård. Blandt andre H.C. Andersen, Michael Strunge, Dan Turèll, Søren Kierkegaard m.fl.

KUN GRUNDSKOLEN

GYS OG GRU.

Hvorfor fortælles der uhyggelige historier om kirkegårde? Og er der mon overhovedet nogen, der har set et spøgelse? 

 

 

Sønderbroskolen fra Aalborg nyder madpakken og en hvilepause i solen inden omvisningen