Undervisningstilbud

 

UNGDOMSUDDANNELSER OG GRUNDSKOLEN

 

Kulturcentrets undervisningsforløb og omvisninger varer ca. 1 ½ time.

DEN FORTÆLLENDE HAVE. En kirkegård er en have med de døde, men anlagt for de levende. Fortællinger om nogle af de kendte og ukendte begravede, deres samtid, liv og gravsteder. Den generelle indføring i Assistens Kirkegård og dens mange facetter i fortid, nutid og fremtid. Vi besøger bla. H.C. Andersen, Giertrud Birgitte Bodenhoff – der blev begravet levende – Søren Kierkegaard, Dan Turèll, Natasja Saad m.fl.. Pris: 550 kr. (fra 01.08.17, 650 kr.)

TEGN, SYMBOLER OG INSKRIPTIONER. Fra Guldalderens til nutidens symboler. Med afsæt i monumenternes tegn, symboler og inskriptioner fortælles kulturhistorie. Pris: 550 kr. (fra 01.08.17, 650 kr.)

HVAD SKER DER NÅR VI DØR? Med afsæt i kirkegården  får eleverne mulighed for at sætte ord på deres tanker om døden. Her stifter eleverne bekendtskab med symboler og gravformer fra antikken til nutiden.  Pris: 550 kr.(fra 01.08.17, 650 kr.)

DEN MUSIKALSKE KIRKEGÅRD. En omvisning i Den fortællende Have med fokus på guldalderens musik samt borgerskabet og dets dyder. Undervisningen inkluderer musik komponeret af kirkegårdens afdøde, spillet af klassisk guitarist Vagn Bendixen. Pris: 750 kr.

 H.C. ANDERSEN OG HANS SAMTIDIGE. I de første år, Andersen var i København, introducerede han sig selv hos de kendte og betydningsfulde i byen. De fleste af dem, H. C. Andersen var knyttet til, ligger begravet på Assistens Kirkegård. Gennem den levende fortælling møder vi personerne fra H.C. Andersens bekendtskabskreds på Assistens Kirkegård: Edvard og Henriette Collin, H.C. Ørsted, Hans Reitzel, Henrik Hertz, Søren Kierkegaard, Peter Faber, Andersens illustrator Vilhelm Pedersen, Signe Læssøe og den seks år ældre halvsøster, Karen Marie Rosenvinge som Andersen, de få gange han nævner hende i sine optegnelser, benævner „Mors Datter“. Pris: 550 kr. (fra 01.08.17, 650 kr.)

MED SØREN PÅ ASSISTENS KIRKEGÅRD. Søren Aabye Kierkegaard ligger begravet i et familiegravsted på Assistens Kirkegård. Vi besøger dét og mange flere gravsteder, og hører om personer der var en del af Kierkegaards univers, om guldalderen, filosofi, bysladder og Danmarks store nedtur. Pris 550 kr. (fra 01.08.17, 650 kr.)

DIGTERRUTEN. Er fortællinger om forfattere og digtere, som ligger begravet på Assistens Kirkegård. Blandt andre H.C. Andersen, Michael Strunge, Dan Turèll, Søren Kierkegaard. Pris: 550 kr. (fra 01.08.17, 650 kr.)

 

KUN GRUNDSKOLEN

GYS OG GRU. Hvorfor fortælles der uhyggelige historier om kirkegårde? Og er der mon overhovedet nogen, der har set et spøgelse? Pris: 550 kr. (fra 01.08.17, 650 kr.)

 

 

 

Sønderbroskolen fra Aalborg nyder madpakken og en hvilepause i solen inden omvisningenEn 9. klasse hører "Hvorfor er Lykken så lunefuld" på en omvisning om musik og musikereEfter aftale med Københavns Kommune har Centret i år mulighed for at give 25 gratis undervisnings-forløb til skoler i Københavns Kommune