TEATER

I Kulturcentret ASSISTENS har vi lang og god erfaring som ramme om scenisk formidling. Teaterformen taler til sanserne og følelserne. En enkelt teaterreplik kan sætte større tanker i gang hos publikum end et helt foredrag. Kunsten kan røre dig som menneske. I Kapellet befinder vi os i bogstavelig forstand i grænsefeltet mellem liv og død. Derfor er det et oplagt sted at tage fat i de store fortællinger. Fortællinger der handler om det eksistentielle i vores liv. Teaterforestillinger der sætter ”Det gode liv” i perspektiv. Teater der hjælper med til, at vi kan tage stilling, flytte os og måske endda forandre den måde vi fatter os selv og verden på. Med inviterede teaterkompagnier er det bl.a. blevet muligt at skabe en dansk-international vinkel på den sceniske formidling i Centret. Her arbejdes både med klassikere og nyskabende og eksperimenterende forestillinger der kan formidle og præsentere livets store spørgsmål. Vi glæder os til at se netop dig til nye teateroplevelser i Kapellet.

Centrets teatersal er en multifunktionel ramme og benyttes på skift som teater, biograf, undervisningslokale og foredragssal. Teatrets indretning er støttet af TuborgFondet.

Kulturcentret ASSISTENS er ikke producent. Vi producerer ikke egne forestillinger. Man kan ikke leje sig ind i Kapellets teaterscene. Godkendte teaterkompagnier og ensembler med cvr.nr. kan på forespørgsel ansøge om at benytte rammerne eller de kan inviteres af Centret til at deltage i den allerede planlagte formidling. Der skal så betales et spillestedsgebyr pr. prøve og forestillingsdag. Planlagte forestillinger vil optræde i Centrets kalender, og vi kan i Centret tilbyde at udarbejde events og arrangementer i relation til forestillingerne, ligesom Centret kan hjælpe med til PR. Centret er en forening hvis formål det er at formidle Assistens Kirkegård og emner der relaterer sig til kirkegårdens begravede. Alle forestillinger i Centret skal opfylde det fokus.

Centret har lagt ramme til flere anmelderroste, prisbelønnede og Reumert-vindende forestillinger, bl.a.  produceret af Eske Holm, Bent Conradi, Kitt Johnson, Lene Boel, Slava Kokorin, Line Krogh, Claus Damgaard m.fl.

Centret står ikke for billetsalg.

Se mere om aktuelle forestillinger og andre aktiviteter i kalenderen her på hjemmesiden.