Skuespilleren Natasja

Natasja medvirkede i 2006 og 2007 i to teaterstykker ”Kampen om Danmark” og ”Købmanden”. Begge skuespil er baseret på teaterstykker af Shakespeare. ”Kampen om Danmark” er inspireret af ”King Lear” og ”Købmanden” af ”Købmanden i Venedig”. Begge teaterforestillinger er omarbejdet til musikteater.

 

Fra Natasjas dagbog: Tirsdag d. 27. februar 1990: ”blev kørt i skole”…”var i det Kongelige Teater og se et meget fedt, men, langvarigt stykke, (meget hyggeligt)”

 

FAKTA

William Shakespeare (1564 – 1616). Født i Stratford upon Avon i England. Kendt for sine mange skuespil og sonetter. Shakespeares værker er i betydning blevet sammenlignet med biblen. De mest berømte skuespil er: Romeo og Julie, Hamlet, Stor ståhej for ingenting, En skærsommernatsdrøm, Trold kan tæmmes, Som man behager. Andre titler er: Købmanden i Venedig, Julius Cæsar, Othello, Macbeth, Kong Lear og Richard III.

 

Vidste du at …

  • Musik spillede en væsentlig rolle i mange af Shakespeares originale teaterforestillinger?
  • Kostumerne dengang dannede mode?
  • Kun drenge og mænd kunne optræde på scenen?
  • Den første oversætter af Shakespeare til dansk Peter Foersom Thun ligger begravet på Assistens Kirkegård?
  • Både H.C. Andersen og Søren Kierkegaard var meget inspireret af Shakespeare?
Natasja modtog en Zulu-Award i 2007 for Årets Danske Sangerinde. Her ses hun med skuespiller Nicolas Bro og veninden og sangerinden Karen MukubaKøbmanden i VenedigFra Kampen om Danmark