Voksengrupper – Omvisninger og priser

I Kulturcentret ASSISTENS omviser vi på kirkegården året rundt og på alle tidspunkter!

Priser: Bestilte omvisninger for grupper koster på hverdage 1000 kr./omvisninger efter kl. 16 koster 1500 kr. Omvisninger i weekender og på helligdage koster 2000 kr. Priserne gælder for en gruppe på maks. 30 personer.

Husk at Kulturcentret også omviser på kirkegården hver søndag kl. 14.00 fra marts til og med oktober måned. Her koster en enkeltbillet 50 kr. og man behøver ikke at bestille i forvejen. Alle omvisninger varer ca. 1 1/2 time.

 

Den fortællende Have. En kirkegård er en have med de døde, anlagt for de levende. Fortællinger om nogle af de kendte og ukendte begravede og deres samtid. Den fortællende have er en af Centrets mest populære omvisninger. Vi besøger bl.a. Søren Kierkegaard, Dan Turèll og H.C. Andersen samt mange andre. Omvisningen tager udgangspunkt i kirkegården som et geografisk afgrænset område der gennem 250 år har afspejlet det omgivende samfund. Vi kommer gennem punkter i 250 års danmarks- og verdenshistorie. Omvisningen Den fortællende Have kan vinkles alt efter pensum, specielle ønsker, firmabesøg o.lign.

 

Dødens iscenesættelse og nye tendenser. Monumenterne er genstande, men de afspejler også de tilstande, som de er skabt under. Og til hvem. Gravsten og gravsteders indretning afspejler både de skiftende tiders holdninger til døden – og til livet. Ændrede holdninger til, hvordan man skal håndtere den døde krop, sætter sit tydelige præg på kirkegården op gennem tiderne. Kistebegravelse eller urnenedsættelse. Fællessgrav eller familiegrav. Anonymisering og fortrængning af døden i 1950-erne og 60-erne hvor det ikke længere er socialt acceptabelt at bruge store summer på dødens iscenesættelse. Til sammenligning viser kirkegårdskulturen netop nu et spænd fra det nære, personlige og hjemliggjorte gravsted, til de markante, højt artikulerede tilkendegivelser. De fleste mennesker indgår i mange sammenhænge og har mulighed for at kunne skifte imellem mange forskellige identiteter eller sociale roller – også på kirkegården. Vi tager en tur på kirkegården og ser på gravsteder fra de helt store monumentale marmorgravsten fra den florissante tid over symboler til nutidens persondyrkelse.

 

Natur-tur. Kirkegården er et enestående naturrum med mange spændende planter og træer fra hele verden. For over 200 år siden plantede visionære gartnere på Assistens Kirkegård f.eks. hængebøg, for at vi i dag skulle kunne gå rundt i skyggen af dem. Eksotiske planter og buske blev importeret langvejs fra, særligt fra Kina og Asien. I Europa fulgte man den romantiske havemode i slutningen af 1700-årene – og kirkegården blev også anlagt som en romantisk have for de levende. Vi ser på bl.a. duetræet, tulipantræet og abetræet, samt på nogle af de begravede personer der har haft med naturen at gøre: Martin Vahl, H.C. Ørsted og “Hvalfangerens datter”.

 

Digterruten. Engang stod gadedigteren Christian Kronman ved foden af Rundetårn og udsagde egne og andres digte. Nu er han genopstået på Assistens Kirkegård. Han låner de døde poeter sin stemme, hvor de så til gengæld låner ham deres vers. På digterruten fortæller han om de mange, sære digterskæbner og om den mere end 200 år gamle fattigkirkegård, der gik hen og blev mondæn. Vi besøger Peter Faber, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Viggo Stuckenberg og Hans Scherfig.

 

 

Vi målretter gerne en helt speciel omvisning til dine ønsker …