Natur-tur på egen hånd

I Kulturcentrets dueslag kan du finde naturfoldere til en går-tur på egen hånd. Folderne er gratis.

Dyrene

Assistens Kirkegård på Nørrebro er et af storbyens grønne åndehuller. Her vokser der mange træer, buske og planter, hvis frø, frugter og bær tiltrækker dyrene. Men også på gravstenene kan man finde relieffer eller billeder af dyr. Dyret symboliserer noget helt bestemt og fortæller en historie om den person, der er begravet.

 

Blomster

Kirkegården er en særlig have fyldt med blomster. Især forår og sommer dufter der vidunderligt, der hvor blomsterne står tæt sammen. Sanserne påvirkes og man bliver i godt humør af dufte og farver.  Hvilke blomster er de mest anvendte på gravstenenes relieffer?

 

Træerne

Assistens Kirkegård er en slags åben skov beliggende midt i byen og et besøg værd på alle årstider. Også når træernes efterårsløv stråler smukt i gule og røde farver. Folder om de eksotiske træer og sørgende hængetræer.

 

Natursten

Gravsten fortæller historie. Både gravstenenes teskt, relieffer og udformning giver oplysninger om de mennesker, der er begravet under den, og om den tid de levede i. Men selve stenen fortæller også sin helt egen historie. Sten er nemlig ikke “bare” sten.

 

Insekter og spindlere

Gå en tur rundt på kirkegården og find eksempler på bier og sommerfugle, der er hugget i relief af de gamle gravsten. I sommerhalvåret vrimler det med levende insekter; Bier, fluer, my, biller, ederkopper og dag- og natsommerfugle.

 

Flagermus

Lige efter solnedgang kan du – fra april til oktober – være heldig at se flagermus flyve ud fra deres dagskjul for at søge føde. der er iagttaget 4 forskellige arter af flagermus på Assistens Kirkegård: Troldflagermus, dværgflagermus, skimmelflagermus og brun flagermus.