Natasja Saad

Natasja Saad gjorde sig som en anden "Pippi Langstrømpe" gældende på de felter, der traditionelt er maskuline: Som internationalt reggaenavn og som væddeløbsrytter. Hun bevægede sig som det naturligste i verden mellem Klampenborg Galopbane og Jamaicas musikscene.

Natasja blev født på fødeklinikken på Sankt. Josephs Hospital på Nørrebro. Hendes udgangspunkt var tværkulturelt
Nummer
59

Natasja Saad

Natasja Saad gjorde sig som en anden “Pippi Langstrømpe” gældende på de felter, der traditionelt er maskuline: Som internationalt reggaenavn og som væddeløbsrytter. Hun bevægede sig som det naturligste i verden mellem Klampenborg Galopbane og Jamaicas musikscene.

Natasja blev født på fødeklinikken på Sankt. Josephs Hospital på Nørrebro. Hendes udgangspunkt var tværkulturelt med en dansk mor og en far fra Sudan, der var på studieophold i København som veterinærstuderende. Natasja voksede op på Islands Brygge.

Musik og heste spillede tidligt en rolle i hendes liv. Hun er som lille med til koncerter på Københavns spillesteder, Montmartre og Drop Inn med sin far. Som 6-årig begynder hun at ride på ridecentret på Islands Brygge. Skolegangen er på Bryggeskolen – tæt på hestene. I tredje klasse kan særligt musikalske elever blive indstillet til det musikorienterede Sankt Annæ Gymnasium. Natasja bliver indstillet, men nægter at synge til optagelsesprøven.

Et stort, sort banner med hvid tekst “rest in P little T” og med Natasjas kontrafej som stenciltryk prydede Roskilde festivalen i 2007. Meddelelsen om sangerens død ved en trafikulykke på Jamaica havde nået festivaldeltagerne.

Natasjas gravsted bærer præg af at være et nyt “kultsted”. Slægtninge, venner og fans besøger graven flittigt. Her ligger genstande, der med lige så stor ret kunne befinde sig andre steder. Flere ting på graven refererer til Natasjas liv og virke: En plastichest, “Bevar Christiania” og Jamaicas flag.