Michael Rosing

Læn dig tilbage. Luk øjnene. Tag med på en tidsrejse. I radiodramaet om  Kgl. skuespiller Michael Rosing kommer du med i Pariseroperaen, til Versailles og møder kongen og dronningen af Frankrig. Oplev Rosings fortælling om samfundet og byen Paris som det var i 1788. Radiodramaet benytter Rosings originaltekst i uddrag.Michael Rosing
Nummer
59

Michael Rosing

Læn dig tilbage. Luk øjnene. Tag med på en tidsrejse. I radiodramaet om  Kgl. skuespiller Michael Rosing kommer du med i Pariseroperaen, til Versailles og møder kongen og dronningen af Frankrig. Oplev Rosings fortælling om samfundet og byen Paris som det var i 1788. Radiodramaet benytter Rosings originaltekst i uddrag.

Michael Rosing var præstesøn fra Norge, og kom til København som ung student i 1775. Af kærlighed til teatret, og teatrets unge, kgl. skuespillerinde Johanne Cathrine Olsen, forlod han sine teologistudier, og skabte stor skandale i København. Han debuterede i et stykke af Voltaire 1777, og sin erfaring fik han i Det dramatiske selskab, Frederik  Schwarz’ teaterskole, som byggede på den gensidige undervisnings princip. Rosing havde særlige evner for levendegørelsen af tidens nye poesi, i elsker og helteroller. Men det blev især hans musikalske talent teatret udnyttede i overensstemmelse med hoffets vilje; han blev i kraft af sin tenorstemme hvad tiden kaldte “syngende Skuespiller”. Fra 1778 blev ægteparret Rosing protegeret af kongehuset, og særligt Michael Rosing blev en art hofsanger ved enkedronning Juliane Maries private teater på Fredensborg.