Hardenack Otto Conrad Zinck

Zink var den danske Mozart. Fra et hjem med klaver sang han allerede for den daværende konge, Frederik d. femte, i en alder af 5 år. Og som 12-årig havde han af sin fader lært at spille violin, klaver og fløjte. Mulighederne var for en kunstner af hans format ringe i
Nummer
58

Hardenack Otto Conrad Zinck

Zink var den danske Mozart. Fra et hjem med klaver sang han allerede for den daværende konge, Frederik d. femte, i en alder af 5 år. Og som 12-årig havde han af sin fader lært at spille violin, klaver og fløjte. Mulighederne var for en kunstner af hans format ringe i Danmark, så han tog til Hamborg, der dengang var en musikalsk magnet, og hvor den store Bachs søn, Carl Phillipp Emanuel Bach blev hans mentor. 1786 blev han headhuntet til Det Kgl. kapel, som akkompagnatør og syngemester. Det skulle dog blive på det pædagogiske plan, at Zink kom til at præge vores tid, da han som lærer på det første Blågårdens Seminarium kastede sig over sanglæren for de nye seminarister.

Vanskelighederne var store; han havde ingen hjælpemidler, og seminaristerne var ikke mere lærenemme end det kongelige kor. Men hans begejstring for sagen overvandt alle hindringer, og efter nogle års forløb vandrede folk ud på Nørrebro for om aftenen at høre seminaristerne synge trestemmige sange i haven ved Blågården.