Hans Christian Andersen

Eventyrdigteren, rejseskribenten og forfatteren Hans Christian Andersen havde et helt specielt forhold til Assistens Kirkegård. Han har beskrevet den i flere eventyr, f.eks "Et Godt Humør". Når Andersen rejste til udlandet gjorde han det også til en fast del af rejseprogrammet at opsøge stedlige kirkegårde, hvor han som en anden antropolog
Nummer
59

Hans Christian Andersen

Eventyrdigteren, rejseskribenten og forfatteren Hans Christian Andersen havde et helt specielt forhold til Assistens Kirkegård. Han har beskrevet den i flere eventyr, f.eks “Et Godt Humør”. Når Andersen rejste til udlandet gjorde han det også til en fast del af rejseprogrammet at opsøge stedlige kirkegårde, hvor han som en anden antropolog undersøgte begravelsesskikke og gravsteders udforming. Disse beskrivelser blev benyttet i flere af hans eventyr.

På Assistens Kirkegård, der i folkemunde også kaldes “Guldalderens Kirkegård”, ligger desuden flere af de personer som igennem mange år var en fast del af Andersens omgangskreds, hans mæcener, hans venner. Se Andersen vise rundt på kirkegården, i historien og i sin egen erindring.