Fredelig sameksistens på ASSISTENS

Sommerferien nærmer sig og dermed også mediernes ”agurketid”.Snart vil aviserne fyldes med Fake News om afklædte mennesker, der soler sig mellem gravstederne, og anden forargelig adfærd på den fredede kirkegård på Nørrebro.Heldigvis er det Fake News! Assistens Kirkegård er en helt igennem fredelig oase, hvor kirkegårds-, park- og museumsbesøg - i
Nummer
58

Fredelig sameksistens på ASSISTENS

Sommerferien nærmer sig og dermed også mediernes ”agurketid”.

Snart vil aviserne fyldes med Fake News om afklædte mennesker, der soler sig mellem gravstederne, og anden forargelig adfærd på den fredede kirkegård på Nørrebro.

Heldigvis er det Fake News! Assistens Kirkegård er en helt igennem fredelig oase, hvor kirkegårds-, park- og museumsbesøg – i en helt enestående natur – trives side om side.

Her ligger de afdøde midt i livet på en kirkegård, der er elsket og passet på af alle de mange, der benytter den – også rekreativt!

Sidder man langt fra virkeligheden, som den udspiller sig på kirkegården, kan man nemt forestille sig dette eller hint! Vi, der er her i det daglige, siger med H. C. Andersens ord: ”…gå med mig på kirkegården, lad os komme der, når solen skinner og træerne er grønne; lad os gå mellem gravene! hver af disse er som en lukket bog med ryggen op ad, man kan læse titlen, som siger hvad bogen indeholder og siger dog ingenting; men jeg ved besked, ved den fra min fader og fra mig selv. Jeg har det i min gravbog, og det er en bog, jeg selv har gjort, til nytte og fornøjelse; der ligger de alle sammen, og endnu nogle flere!” Fra fortællingen ”Et godt humør”, 1852

 

Illustration: Folkets Nisse, 1875. Tegning