Den spanske syge – bogpræsentation

Tidspunkt: tirs 17 apr kl.17:00-19:00

Kategori:


I 1918 stod der på én søndag 58 kister stuvet sammen i kapellet på Assistens Kirkegård. Nu får du mulighed for i selvsamme omgivelser at høre historien fra forfatteren bag bogen ’Den spanske syge’.

På udgivelsesdagen 17. april 2018 inviterer Politikens Forlag til et særarrangement i Kulturcenter Assistens. I de autentiske rammer fortæller Tommy Heisz om sit arbejde med den dokumentariske bog, som gennem en lang række øjenvidneberetninger bringer læseren helt tæt på den angst, sorg og uhygge, der lå tungt over Danmark under epidemien i 1918.

Den spanske syge slog omkring 15.000 ihjel alene i Danmark. I sporvogne og biografsale var frygten fast følgesvend. Ambulancerne kørte i pendulfart til byernes overfyldte hospitaler med nye patienter, blå i huden og rallende af hoste. Og i kapellerne måtte kisterne stables.

Efter foredraget byder vi på en forfriskning, og her vil være mulighed for at købe en bog og få den signeret, og du kan få en snak med forfatteren.

GRATIS DELTAGELSE

Tommy Heisz (født 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet flere dokumentariske bøger, bl.a. en musikbiografi om bandet Love Shop og en historisk biografi om svømmepigerne Jenny Kammersgaard, Ragnhild Hveger og ‘Lille Henrivende’ Inge Sørensen.