Påskeomvisning: Ordenes, årets og inderlighedens genopstandelse på Assistens

Tidspunkt: søn 21 apr kl.14:00-15:30

Kategori:


Påskedag, den 21. april, fører gadedigteren Christian Kronman genopstandelsestemaet konsekvent igennem på sin rundvisning ad Digterruten på Assistens.  Hver gang han står ved en digtergrav og reciterer et digt, som den døde poet måske skrev for 200 år siden, er det jo i bogstaveligste forstand en genopstandelse, der finder sted – om ikke af digteren selv, så i hvert fald af en blomst fra hans værk.

Samtidig genopstår det gamle år nu endeligt i fuldt brus med bristende knopper på de mere end 200 år gamle hængebøge. Og ved nytilflytteren, Benny Andersens grav, lyder det, at Svante, hans alter ego, ”vil skynde sig ned i sin grav”. Men så lyder det alligevel lidt efter, som en røst dernedefra: ”Og dog er det vår!”

Og få skridt ved siden af hviler Ebbe Kløvedal Reich, som med folkeklassikeren ”Frederik” fra 1972 frembyder den ideelle anledning til at fremsige Niels Frederik Severin Grundtvigs ”Påskeblomst! Hvad vil du her? Bondeblomst fra landsbyhave uden duft og pragt og skær. Hvem er du velkommen gave?”

I dette påskedigtenes påskedigt oplever vi – som i alle digtene, Christian Kronman har valgt til denne dag – også inderlighedens genopstandelse. Påskedag bliver der talt fra hjertet på Assistens, til alle hjerter før og lige nu og her.

 

Billetter koster 50 kr. og købes i Centret fra kl. 13.45. NB: Gæster til omvisningen kan se udstillingen FLUGTEN FRA KRIM gratis på dagen.