Andersen med H.C. Andersen Samfundet

Tidspunkt: tors 20 jun kl.20:00-21:00

Kategori:


I lighed med sidste år afholder H.C. Andersen Samfundet igen en læsnings-aften med nogle af Andersens eventyr. Kom forbi og hør “Fyrtøjet”, “Hvem er den lykkeligste”, “Skarnbassen” og “Noget” i Kapellets stemningsfulde ramme.

Denne gang er det med retorikstuderende Marie Vinther Clausen og retorikstuderende og underviser i oplæsning og stemmetræning Thore Keitung Fisker som læser op.

“Hvor dog verden er dejlig!” sagde kålormen, “solen er så varm! Alt er så fornøjeligt! og når jeg engang sover ind og dør, som de kalder det, så vågner jeg op og er en sommerfugl!”
“Bild dig noget ind!” sagde skarnbassen, “nu flyver vi om som sommerfugl! Jeg kommer fra kejserens stald, men ingen der, ikke engang kejserens livhest, der dog går med mine aflagte guldsko, har slige indbildninger. Få vinger! flyve! ja nu flyver vi!” Og så fløj skarnbassen. “Jeg vil ikke ærgre mig, men jeg ærgrer mig dog!”
Så dumpede den ned på en stor græsplet; her lå den lidt, så faldt den i søvn.

             Fra “Skarnbassen”, 1861

 

Illustration til Andersens eventyr om Skarnbassen, tegnet af Vilhelm Pedersen, der som Andersen selv, er begravet på Assistens Kirkegård