ER HUNDEEJERE DUMMERE END ANDRE MENNESKER?

Dagligt ser man hundeejere slippe deres hunde løs på kirkegården på trods af, at det netop IKKE er en hundegård – men en kirkegård. Det er skuffende, når man ser hundeejere og deres dyrs adfærd på Assistens Kirkegård. Det er tydeligt markeret ved alle indgange, at hunde skal være i snor! Og det
Nummer
58

ER HUNDEEJERE DUMMERE END ANDRE MENNESKER?

Dagligt ser man hundeejere slippe deres hunde løs på kirkegården på trods af, at det netop IKKE er en hundegård – men en kirkegård.

Det er skuffende, når man ser hundeejere og deres dyrs adfærd på Assistens Kirkegård. Det er tydeligt markeret ved alle indgange, at hunde skal være i snor! Og det er der en grund til.

Det er måske svært at forstå for hundeejere. Her tænker jeg ikke på folk, der ikke kan læse, men forholdsvis almindelige mennesker, som må formodes at kunne læse – og tænke. Dagligt ser jeg hunde skide på Kuhlaus gravsted. Ved siden af står deres ejer umælende og apatisk og kigger på. Måske ved de ikke hvem Kuhlau var – men de må formodes at kunne se, det er et gravsted hunden pisser og skider på.

 

Konfronterer man hundeejerne med deres adfærd får man typisk flere svar:

1. Den gør ikke noget!

2. Alle andre gør det samme.

3. Hvad kommer det dig ved?

4. Den gør ikke noget!

 

Jo, det gør den! Hunde skider og pisser på gravstederne. Det er jo det, ejerne slæber dem herover for at gøre. De løber rundt og skræmmer andre dyr og mennesker. De graver i de friske gravsteders løse jord og roder i blomsterne.

Det er ikke atomfysik at regne ud, at en kirkegård ikke er et sted for løse hunde.

Derfor:

Tak til de ansvarlige hundeejere, som dagligt færdes på kirkegården med deres hund i snor.

Og til de der lader deres hund skide og pisse på gravstederne: Tænk jer om!

 

Christoffer Jørgensen