★★★★★ DEN SAGTMODIGE | KROTKAJA

Et af de mest gribende af Dostojevskijs sidste, klassiske værker ”Den Sagtmodige” (Krotkaja). En ægtemands monolog ved sin elskedes lig.

Forestil dig en ægtemand, hvis elskede to timer forinden har begået selvmord. Hvis blot han kunne skrue tiden tilbage og forhindre det. Han er i sine følelsers vold, og prøver at få hold på den tragedie, der lige har ramt ham. Hans tanker er på én gang fortvivlede, angrende, men også selvretfærdige… Han er tidligere officer og pantelåner fra Skt. Petersborg og føler sig forstødt af sine medmennesker. Han vil hævne sig på samfundet. Vejen til målet går gennem et giftermål med en ung pige – den sagtmodige, og en tragedie rulles op for os.

Den Sagtmodige er en forestilling om menneskets ensomhed. En skildring af menneskelig fortvivlelse, sand kærlighed og egen erkendelse af skyld. Om manglende empati og destruktive tilbøjeligheder. En evigt aktuel klassiker om at forholde sig til verden og sine medmennesker.

Instruktion: Slava Kokorin | Dramaturgisk konsulenter: Sasha Lystrup Andersen og Keld Taarup | Oversætter: Sasha Lystrup Andersen og Viktor Melnikov

Varighed: 1 time og 10 min. uden pause

Den Sagtmodige præsenteres af Teaterkompagniet TELL to JOY

Forestillingen støttes af A. P.Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Københavns Kommunes Scenekunstudvalg.

Læs mere om forestillingen og køb billetter på TEATERBILLETTER.DK

 

 

★★★★★ ”En intens, krævende og ægte russisk teateroplevelse”, CPHCulture

★★★★ ”En stærk og gribende omgang; ren fortættet Dostojevskij, når det er bedst”, KultuNaut

“Endnu en stærk og gribende fortolkning af Dostojevskijs eksistentielle univers”, AOK

”Skuespilleren ‪‎ViktorMelnikov forvandler litterære værker af Dostojevskij til den mest intense scenekunst”, Leif Bork Hansen