Cecilia Grünwald – Min barndom med Kiki

I 1920 ankom kejserinde Maria Fjodorovna - den danskfødte prinsesse Dagmar - til Danmark, i kølvandet på den russiske revolution. Med sig havde hun familie, venner og trofaste hoffolk. Historien om hendes kammerjomfru Cecilia Gustavovna Grünwald og dennes venskab med en lille dansk pige er et eksempel på verdenshistorien fortalt gennem
Nummer
58

Cecilia Grünwald – Min barndom med Kiki

I 1920 ankom kejserinde Maria Fjodorovna – den danskfødte prinsesse Dagmar – til Danmark, i kølvandet på den russiske revolution. Med sig havde hun familie, venner og trofaste hoffolk. Historien om hendes kammerjomfru Cecilia Gustavovna Grünwald og dennes venskab med en lille dansk pige er et eksempel på verdenshistorien fortalt gennem den lille historie.

Filmen om Cecilia Grünwald er historien om en flygtning, om det at have lagt livet og tilværelsen bag sig. Filmen fortæller om Cecilias skæbne: om det at være fremmed i Danmark, om et venskab på tværs af generationer, om et liv på baggrund af revolution og krig, og om det at tjene andre næsten hele sit liv.

Hvad gør man når livet ændrer sig dramatisk?