• Butikkens bøger og kataloger
  • Butikkens bøger og kataloger
  • Butikkens bøger og kataloger
  • Butikkens bøger og kataloger
  • Butikkens bøger og kataloger
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

Butikkens bøger og kataloger

Kulturcentret ASSISTENS er også et forlag med egne udgivelser. Vi udgiver bøger, foldere, kort og temahæfter. Emnerne er den righoldige kultur- og personalhistorie der kan formidles ud fra Assistens Kirkegård. Der tillægges porto og forsendelsesgebyr på 25 kr. ved postforsendelser.

“Assistens Kirkegård – Tankevækkende Fortællinger, Levende Formidling, Unikke Oplevelser” (2011) Kort i A2-format til en tur på egen hånd. Kortet er gratis og kan afhentes i Centret. Udgivelsen er støttet af Tuborg Fonden.

Bogen om Assistens Kirkegård ”Midt i verden i 250 år – Assistens 1760 – 2010” (2010) indeholder artikler skrevet af eksperter fra dansk forsknings- og kulturliv, små personalhistoriske indslag og skæve vinkler på verdenshistorien. Tekst af Anne Louise Sommer, Caspar Andreas Jørgensen, Gitte Lunding, Christoffer Jørgensen, Lone Hvass m.fl. Bogen på 248 sider er rigt illustreret og indeholder mange kort. Pris 150 kr. Udgivelsen er støttet af BG Fonden, Augustinus Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond og Dansk Lokalhistorisk Forening.

Bogen om de russiske gravsteder på Assistens Kirkegård I Dagmars skygge (2011) er en rigt illustreret gennemgang af historien om de russiske hoffolk som fulgte med den danske prinsesse Dagmar – den russiske enkekejserinde Maria Fjodorovna – i eksil i Danmark i 1919 efter den russiske revolution. Mange er begravet på Assistens Kirkegårdens to russiske begravelsesafsnit. Udgivet i samarbejde med Ballerup Museum. Redaktion: Caspar Andreas Jørgensen. Bogen er på 248 sider. Pris 150 kr. Udgivelsen er støttet af Kong Christian Den Tiendes Fond, Toyota Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Nordea Fonden (lokalafdeling Ballerup).

Karen Jønsson – Foregangskvinde i en brydningstid” (2012). Baggrundshæfte udarbejdet i anledning af sanger, komponist og pianist Karen Jønssons død i december 1943 (i 2012 var det 70 år siden). Hun er bedst kendt for hittet “Hvorfor er Lykken så lunefuld” men spillede også med i tidens ASA film. Redaktion: Gitte Lunding og Caspar Andreas Jørgensen. Hæftet er på 24 sider. Gratis. Udgivelsen er støttet af Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond.

“Danmarksbilleder 1807 – før, under og efter” (2007).Udarbejdet i anledning af markeringen af 200-året for Københavns Bombardement og udgivet i samarbejde med Skoletjenesten. Redaktion: Caspar Andreas Jørgensen. Hæftet er på 46 sider. Pris 25 kr. Udgivelsen er støttet af Erindringsmøntmidlerne.

“Livet med de døde” (2005). Antologi og undervisningshæfte udgivet i forbindelse med udstillingen Festen for de døde – en folketradition i Mexico og udgivet i samarbejde med Skoletjenesten. Med baggrundsmateriale om De dødes dag og artikler om kraniet i det gamle Mesoamerika, Posada og skeletikonerne, Juan Rulfos forfatterskab og livet på Assistens Kirkegård. Tekst af Henning Petersen, Martin Zerlang, Mette Haakonsen, Gitte Lunding m.fl. Hæftet er på 32 sider. Pris 50 kr. Udgivet i samarbejde med skoletjenesten.

“Jens Jørgen Thorsen – en billedmager” (2003). Minibiografi og udstillingskatalog til Centrets udstilling. Redaktion: Gitte Lunding, Henning Nicolaisen og Nikolaj Rønhede. Hæftet er på 52 sider. Pris 50 kr. Udgivelsen er støttet af Nørrebro Bogtryk og Grafisk Center.

 

Kort over Assistens Kirkegård250 års jubilæumsbogen om Assistens Kirkegård. Med mange illustrationer og kort.Bogen om kejserinde Dagmars russiske hoffolk på Assistens Kirkegård. Med mange ikke tidligere publicerede fotos fra private danske samlinger.Karen Jønsson skrev melodien til sangen "Hvorfor er Lykken så lunefuld" 1937. Rigt illustreret med fotos og arkivalier stillet til rådighed af Jønssons niece.Katalog og baggrundshæfte om Thorsen med mange flotte illustrationer