Agent på kirkegården

En gravstedsinskription kan få mange tolkninger. I dag vakte gravstenen - i muren mod Nørrebrogade på kirkegårdens ældste afsnit - over ”Agent og Viinhandler” stor interesse blandt eleverne fra 4. klasse på Lindehøjskolen i Herlev. Agent 007 filmkavalkaden i anledning af 50-året for 007 har sat sig spor! At det var en
Nummer
58

Agent på kirkegården

En gravstedsinskription kan få mange tolkninger. I dag vakte gravstenen – i muren mod Nørrebrogade på kirkegårdens ældste afsnit – over ”Agent og Viinhandler” stor interesse blandt eleverne fra 4. klasse på Lindehøjskolen i Herlev.

Agent 007 filmkavalkaden i anledning af 50-året for 007 har sat sig spor! At det var en helt anden slags ”agent”, der lå under jorden fik vi så en snak om.

Billedet foroven viser gravstedet for kgl. agent og vinhandler Johan Klingberg og hustru Anna Catharina sidste sommer. Læg mærke til vinranken.

Johan Klingberg, der havde sit agentur (kongeligt bemyndiget handelsvirksomhed) i Næstved og sin vinhandel i St. Kongensgade nr. 45-46 i København, blev portrætteret af Jens Juel i 1767.

Han blev begravet fra Trinitatis Kirke i 1817, i et gravsted der var købt allerede i 1796.

 

På gravstenen kan man læse: ” VANDRER! HER IBLANDT TRÆERNE/ ERE DE ELYSISKE EGNE/ VED DISSES RØDDER FORRAADNE/ AANDER-BOLIGERNE-/VEL! DIG! NAAR DU HER/ VAKT TIL ALVORLIGE TANKER/ ENDNU ROLIG KAN FORLYSTE DIG/ VED STEDETS YNDE/ UDEN AT FØLE GRUND TIL FOR TIDEN/ AT ØNSKE/ ELLER AARSAG, OMSIDER AT GRUE/ FOR FORVANDLINGEN”